Таро Колесо Року: Масть Пентаклів. Осінь

 

Ось і настала черга третьої масті - Пентаклів (Монет, Дінаріїв). Вони розказують про осінню пору і черговий оберт Колеса Року.

Сонце ще гріє, але літня спека вже закінчується. Дозрівають останні плоди. Повітря насичене ароматом зрілих рослин, насіння і плоди вже готові до самостійного життя і висипаються на землю. Настає пора збирати перший врожай. 

Колесо Року робить черговий оберт і ми входимо в свято Першого Врожаю - Лугносад або Ламмас (https://anabureju.blogspot.com/2020/09/blog-post_20.html).

Далі за ним прийде Мабон, але про нього річ буде потім.
Лугносад - свято першого врожаю, хліба та подяки за плоди, час починати жати стигле зерно. Його святкують 1 серпня, саме цей день вважається початком осені. Перший сноп обмолотили, з цього зерна виробили борошно, з якого виготовляється каравай. Твій труд і вкладена енергія, сили саме в це свято винагороджене богатим врожаєм. Луг - стародавній бог, покровитель землеробства та ремесла, бог світла дав своє ім'я цьому святу. Щедрий врожай дозволить людям пережити сувору зиму, тому вони веселяться і дякують Мати Землі, Сонцю, всім силам Природи, які допомогли їм. З соломи першого зжатого жита роблять роблять мотанки, які будуть оберігати родини до наступного року. Ці невеличкі ляльки символізують Богиню Плодючості, якщо в хаті буда така мотанка, родина має запаси, щоб спокійно дожити до наступного свята врожаю. 
Саме в Ламмас Бог і Богиня стають зрілими, успішними і заможними. Та наступає час коли Бог - Сонце поступово втрачає свою силу, він слабшає тому, що всю свою силу вклав у плоди і насіння, які продовжать цикл вмирання та відродження. Тому сонечко вже меньш зігріває  землю, на деревах жовтіє листя, настає Осінь.
Масть Пентаклів в колоді Колесо Року являє собою людські ресурси, можливість досягати успіхів і жити у достатку. Це - гроші, таланти, здібності і майстерність які ведуть людину до досягнення матеріального успіху. А для цього треба паливо - їжа, яку людина виростила і зібрала. Кольори Пентаклів: золотий, жовтий і червоний, осінні кольори опадаючого листя і стиглих фруктів. А ще тут присутні насичені фарби виноградного грона зелені та фіолетові. Пентаклі належать до стихії Земля і розказують про суто землі проблеми.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

АГМЫ. Продолжение

Рунический став для поиска сотрудников

Когда это произойдёт? Определяем время события по Рунам