Таро Колесо Року: Йоль.

 Наближається чарівне свято Зимового Сонцестояння, Йоль. 

Про його святкуванні вже були розповіді (https://anabureju.blogspot.com/2021/02/blog-post_18.html). Йольські дні відкриває Ніч Матері (https://anabureju.blogspot.com/2021/12/20-21.html) та продовжуються вони 12 днів: https://anabureju.blogspot.com/2020/11/blog-post_21.html;

https://anabureju.blogspot.com/2021/12/blog-post_15.html.

Настала абсолютна влада Темряви та Зими. Панує холод всюди, дні минають непомітно, а ночі - довгі та темні. Тільки яскравий вогонь у каміні зігріває душу і тіло. Саме зараз народжуються страхи та відчай. Енергія сонця, яку ти накопичила влітку поступово закінчується. І ось прийшла найдовша ніч року, смерть одного циклу і початок іншого. Один рік закінчився, треба підбити підсумки, проаналізувати помилки. Та можна починати планування наступного року. Хоч за вікном лютує зима, ти впевнена, що весна незабаром прийде і сонечко знов зігріє нашу землю. Все відродиться та розквітне, життя почнеться заново. 

У найдовшу ніч року, що відходить, родина збирається за святковим столом, прикрашає оселю та зелену ялиночку, яка символізує Велику Богиню. Ялинка не помирає узимку та не лишається своїх зелених пахучих голочок. На ялинку вішають папірці з побажаннями, а у вогнищі згорає Йольське поліно. Його попіл ретельно зберуть та сховають у хаті до наступного Йолю, щоб він охороняв родину від неприємностей. У ці дні зникають кордони між світами, вони наповнені чаклунством і магією.

Найдовша ніч минає і знову народжується нове сонце. Воно ще маленьке та слабке, Бог - немовля. Та поступово Сонце набирає силу, починає нове Коло Року. А  найтемніша ніч минає, разом з нею зникають втома та депресія зимової пори року. Разом з сонцем народжується надія, та світ знову починає рух у бік весняної любові  та літнього тепла.
Придворні Аркани Масті Мечів всім своїм виглядом показують, що вони закінчують один оберт Колеса Року та починають новий. Вони максимально зібрані, впевнені у собі, передбачливі та наповнені життєвою мудрістю. Хоч ще панують зимові кольори Масті Мечів, та люди на Арканах вже більш динамічні, а Мечі підіймають свої вістря вгору.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

АГМЫ. Продолжение

Рунический став для поиска сотрудников

Когда это произойдёт? Определяем время события по Рунам