Таро Колесо Року: Самайн, Масть Мечів

  
Колесо Року невблаганно рухається вперед. Крапка рівноваги вже пройдена, поступово Колесо Року повертає до пітьми. День стає все коротшим, сонечко втрачає силу, прокидається з кожним днем пізніше, його тепло сходить на нівець. Нічна темрява, навпаки, набирає силу. Наближається Зима. Дерева скинули останнє листя та стоять з голими гілками.  Завивають холодні вітри, ніч поступово стає довгою, перші заморозки перетворюються на справжні морози. Це - час фізичної смерті та духовного життя, можливість позбавитися усього старого, непотрібного, вантажу торбот, які ти накопичила влітку. Прийшов Самайн - Ніч Духів, Ніч Мертвих, Свято підведення підсумків та Останнього Урожаю (https://anabureju.blogspot.com/2021/02/blog-post_18.html).

Кордони між світом живих та світом мертвих, між Добром і Світлом та  Злом і Темрявою, зникають. Люди намагаються як можна меньше виходити на вулицю, більше часу проводять біля вогнища, у священних місцях. Всі знають, що у цей темний час земля належить духам, привидам та істотам з того боку (чарівному народцю феям та ельфам).
Самайн є протилежністю Белтайна, Колесо Року повертає від Світла до Темряви, час прийняття Смерті та початок Зими. Зараз ти підбиваєш підсумки не тільки цього року а й усього твого життя. Самайн - це спілкування з духами предків, поминання мертвих. Саме зараз ти маєш можливість пірнути у темряву свого Я, подолати страхи та сумніви та віднайти силу. Смерть у Самайн - це природне завершення життя, духовна праця. Фізична смерть також відбувалася на Самайн, з полонин пригоняли худобу, частина якої забивалась та заготовлювалася на зиму. Самайн - тихе родинне свято, коли збиралися все родичі, а на святковий стіл обов'язково ставили посуд для померлих родичів. 
У Самайн намагалися не виходити з хати ще й тому, що можна було потрапити "на той бік", до іншого світу. Крім того у цей час на полювання виходило Дике Полювання (https://anabureju.blogspot.com/2020/09/blog-post_28.html). Примарні Вершники скачуть на вороних конях у супроводі чорних псів, переслідують необережних мандрівників та переносять необачних людей до іншого світу. Ті, кто насмілився заговорити з Вершниками, вмирав.
Смерть не минає і Сонячного Бога, саме зараз він помирає для того, щоб знову народитися з наступним обертом Колеса Року у Бельтейн.
У Таро Колесо Року цьому зимовому періоду відповідає Масть Мечів. Стихія Повітря, почуття поступаються холодному розуму. Адже після Самайну починається мертвий сезон, який триває до середини зими. Тільки після зимового сонцестояння починає зароджуватися нове життя. 
Тому Масть Мечів є мінімальною активністю фізичних дій. Це - насамперед блискавичні думки та гострий розум. Зовнішня тиша поєднується з внутрішній бурею. Кольори Масті Мечів - темні, похмурі фарби зимньої ночі. Це - кольори скорботи,  глибокого занурення у своє Я, трансформації: пурпурний, темно-синій, темно-коричневий, майже чорний. У контрасті з цими кольорами сліпуче білий колір снігу, який вкрив землю. Природа спить, але внутрішні зміни продовжуються, поступово, повільно, Колесо Року продовжує всій шлях.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

АГМЫ. Продолжение

Рунический став для поиска сотрудников

Когда это произойдёт? Определяем время события по Рунам